Aanbod

Puppy cursus

Doorlopende groep Socialisatie voor pups van 8 tot 12 weken.
Deze lessen zijn gericht op socialisatie met andere honden. Voor een pup is het belangrijk om met vreemde honden om te leren gaan. Als eigenaar leer je verschillend gedrag bij je pup te herkennen, zodat je ziet wanneer je pup angstig, onzeker of overmoedig wordt.
Tegelijk oefenen we de avonden al met “hier komen”, een van de belangrijkste commando’s.
De socialisatie met andere, vreemde, honden dient dan ook onder deskundige begeleiding te gebeuren zodat je pup leert dat andere honden leuk zijn. Thuis, in het park, kan het nog wel eens mis gaan omdat honden van groter ras niet altijd zachtzinnig zijn met pups en je pup kan daardoor verkeerde associaties krijgen. Gemiste kans dus!
Lessen van 3 kwartier, € 50 voor 5 x, te kopen via strippenkaart.

Doorlopende groep voor pups van 3 tot 7 maanden oud.
Lessen van 3 kwartier, € 80 voor 8 x, te kopen via strippenkaart.
In deze cursus leer je de taal van je pup te begrijpen: houding, staart en oren. Deze drie geven informatie over hoe je pup zich voelt (zeker, onzeker, angstig). De wereld is een groot avontuur voor elke pup, die nog niets begrijpt van de mensen en hun gedragingen. Toch verwachten we dat zij met weinig moeite invoegen in ons dagelijks leven. Dat is een opgave, voor zowel pup als eigenaar.
Via hand- en lichaamsgebaren en natuurlijk ook wel gesproken taal, leer je communiceren met je pup. Zo kun je hem al diverse commando’s op een speelse manier aanleren. Er zijn niet veel woorden nodig, want je pup verstaat je niet en kijkt vooral naar jouw lichaamstaal.
De al wat oudere pup (3-7 mnd.) gaat in de lessen al meer richting gehoorzaamheid maar wel op een speelse manier.

Cursus gehoorzaamheid

Doorlopende groep voor honden vanaf 7 maanden.
Lessen van 3 kwartier, € 80 voor 8 x, te kopen via strippenkaart.
In deze cursus leer je, hoofdzakelijk via lichaamstaal en handgebaren, maar natuurlijk ook wel met gesproken taal, de basiscommando’s zoals zit, lig, volg, blijf, hier komen. We gaan verder in op de verschillende commando’s en vragen daarin ook wat meer van de hond, zoals langer blijven liggen met baas uit zicht (handig bij winkels), volgen aangelijnd en los etc. Zo werk je verder aan je band met je hond en leert hij wat er van hem verwacht wordt in een samenleving, die vaak druk en onvoorspelbaar voor een hond kan zijn.